Over mij

freelance illustrator

Björn aka Grim Cholski

Hoi daar! Mijn naam is Björn Pacholski, ook wel gekend als Grim Cholski. Geboren in 1983 en levend als in Genk, België. Ik ben freelance illustrator, professioneel actief als grafisch vormgever en webdesigner voor mijn eigen bedrijfje: Pixel Noir.

Een kleine historie

Ik ben beginnen illustreren zodra ik een potlood kon vasthouden. In mijn jonge jaren hield ik er vooral van om dingen die me interesseerden na te tekenen: Looney Tunes, Teenage Mutant Ninja Turtles, Ghostbusters, Batman, Spider-man, schoenen (yup, ik was verslaafd aan basketball schoenen :P)...

Jammer genoeg ben ik mijn passie voor het tekenen tijdens mijn tienerjaren wat kwijtgeraakt. Ik focuste mij toen meer op muziek, en dan vooral het maken van veel kabaal op mijn basgitaar in metal bandjes. Toen ik begin 20 was, startte ik met fotografie en ben daarna verder gegaan met grafische vormgeving en webdesign. Gelukkig kwam mijn liefde voor het tekenen terug tegen mijn 30ste :).

Tools & inspiratie

Ik maak gebruik van zowel traditionele als digitale illustratietechnieken.

Traditioneel: potloden, fineliners, aquarelle, ecoline en kleurpotloden.

Digitaal: een iPad Pro, een Wacom Intuos Pro tekentablet, Procreate, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Artiesten die ik bewonder en die mij inspireren: Tim Burton, Edward Gorey, Charles Addams, Dr. Seuss, Gris Grimly, John Kenn Mortensen, Teemu Juhani, Skottie Young, Bruce Timm, Darwyn Cooke, Dean Yeagle...

Ik ben ook een grote fan van rubber hose animatie, een animatie stijl uit de jaren 30, van Stop-motion (I ❤ Laika Studio’s) en van de animatiestijl van Cartoon Saloon (kijk maar eens naar Wolfwalkers of Song of the Sea).

Tentoonstellingen

2018

In 2018 is één van mijn illustraties uitgekozen voor op een cartoon festival in mijn thuisstad Genk. Het was een hele eer om een illustratie te hebben hangen tussen andere grote Belgische cartoonisten zoals Knarr, Jee Kast, Kim Duchateau... De expo, Genk in z’n blootje, liep van 13/04 t.e.m. 06/05.

2022

Van 19/02 t.e.m. 20/03 kon je het "Armout Macleod" etiket, dat ik gemaakt heb voor Stadsbrouwerij BRAUW, in het groot bezichtigen op The Beer Experience Expo in het Muzecafé (CC De Muze) te Heusden-Zolder. Op deze expo werden 20 bieretiketten uitvergroot, uitgelicht, uitgelegd en uitgestald. De etiketten kwamen uitsluitend van de brouwers en bieren die aanwezig waren op The Beer Experience bierfestival.

Op 20/03 kon je enkele van mijn werken bekijken op de "Dark art exhibition" van De Duystere Markt (international curiosities and oddities expo) te Houthalen.